آی آر نی نی

۱۳۸۸ اسفند ۲۹, شنبه

مراحل لازم برای داشتن یک سایت در اینترنت


در اینجا می خواهیم راجع به مراحل ایجاد وب سایت در اینترنت صحبت کنیم ولی اشاره یه این موضوع ضروری است که میزبان مطالب سایت ما اهمیت زیادی دارد

● میزبانی صفحات وب چیست؟
چنانچه برای کاری جدی سرمایه گذاری می کنید یا تصور می کنید سایت وب شما روزی ممکن است یک سایت جدی به حساب آید در آنصورت صرف کمی هزینه و استفاده از یک شرکت مشاور با تجربه حداقل کاریست که می توانید بکنید.
درست مثل یک مرکز خرید سایت های وب به زمینی نیاز دارند که در آن ساخته شوند و البته جاده هایی هم لازم است که به آن ختم شود. یک فضای میزبانی وب جایی است که صفحات و فایل های ما بر روی آن قرار می گیرد و پهنای باند شمار خودروهای مجاز در خیابانی است که به سایت ما ختم خواهد شد.

● گام های داشتن یک سایت وب
برای این که سایت موفقی داشته باشید ، باید میزبانی سایت خود را به شرکتی با سخت افزار های خوب و دارای محیطی امن و سرویس های قابل اعتماد به همراه پشتیبانی جامع بسپارید.

● روی همرفته گامهای زیر را باید دنبال کنید:
۱) گام اول - فراهم کردن یک نام دامنه (Domain Name)
۲) گام دوم - کرایه فضای میزبانی
۳) گام سوم - طراحی سایت
۴) گام چهارم - ترویج سایت و ارتقای رتبه

● گام اول - یک نام دامنه (Domain Name) تهیه کنید.
نام دامنه شما یک نام واحد و یکتا بر روی اینترنت است. نام دامنه برای دسترسی به یک سایت در اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد ، مانند شماره تلفن یک منزل یا اداره. (مثال: www.microrayaneh.com). پس نام دامنه ای را که می خواهید مردم به کمک آن به سایت شما مراجعه کنند انتخاب کرده و آنرا بخرید. می توانید از جستجوگرهای نام های دامنه ( Domain Search) استفاده کنید تا مطمئن شوید که نام مورد نظر شما توسط افراد دیگر رزرو نشده باشد. همچنین اگر قبلا نامی را رزرو کرده اید، می توانید از همان نام برای سایت جدید خود استفاده کنید.

● گام دوم - فضای میزبانی را کرایه کنید
ثبت نام برای چنین سرویسی بسیار ساده است. فقط با چند کلیک شما می توانید فضای میزبانی را خریده و سایت خود را به روی اینترنت بفرستید. فقط کافیست به سایت یکی از ارائه کنندگان این خدمات مراجعه کنید. (خدمات میزبانی وب / هاستینگ / Web Hosting)
سرویسهای میزبانی بر چند نوع هستند:
▪ اشتراکی (Shared Hosting)
برای سایت های اطلاعاتی کوچک و متوسط . میزبانی اشتراکی یک راه حل ارزان است.
▪ تجارت الکترونیک ( eCommerce Hosting)
راه حل های تجارت الکترونیک به شما اجازه می دهد تا محصول یا خدمات خود را بر روی اینترنت عرضه کنید و به فروش برسانید. این راهکارها سیستم های فروش و پردازش کارت های اعتباری را برای فروشگاه آنلاین شما فراهم می کنند.
▪ اختصاصی (Dedicated Hosting)
اگر سایت پیچیده تری داشته باشید به امکانات بیشتری نیز برای میزبانی سایت خود نیاز دارید. در واقع مهم ترین مزیت یک میزبانی اختصاصی پایداری فضای میزبانی است به شکلی که سایت شما تحت تاثیر سایت های همسایه که در کنار شما از همان شرکت میزبان استفاده می کنند قرار نگیرد.

● گام سوم - صفحات خود را بسازید
راه های بسیاری برای طراحی آسان یک سایت وجود دارد، شما می توانید از صفحه سازهایی نظیر Microsoft FrontPage استفاده کنید. همچنین منابع آنلاین فراوانی وجود دارد که شما را در ایجاد یک سایت وب یاری می کند. در سایت میکرورایانه مقالات آموزشی فراوانی وجود دارد که شما را در ساختن سایت یاری می دهد. سایت شما می تواند یک سایت س ده یک صفحه ای باشد یا سایتی بسیار پیچیده که دارای صفحات زیادی است. برای جابجایی سایت خود به روی سرور میزبان می توانید از یک مرورگر وب استفاده کنید و یا از طریق File Transfer Protocol اقدام کنید. در نهایت به محض این که سایت شما بر روی سرور نصب شود، در دسترس تمام مشتریان و بازدید کنندگان اینترنت خواهد بود، فقط کافیست که آدرس آن را وارد کنند مثل www.microrayaneh.com .

● گام چهارم - سایت خود را ترویج کنید
بیشترین عبور و مرور به سایت ها از طریق موتور های جستجو خواهد بود. مطمئن باشید که سایت شما برای گرفته شدن در موتورهای جستجو دارای طراحی بهینه است. در این مورد اطلاعات بسیار زیادی در سایت میکرورایانه است. فقط با به کار گیری تعداد کمی از رایج ترین توصیه ها می توانید به اندازه کافی موفق باشید. سپس آدرس سایت خود را به موتور های جستجوی معتبر نظیر گوگل ارسال کنید.
همچنین سایت خود را در چند موتور جستجو ثبت کنید. برای ثبت سایت در موتورهای جستجو می توانید از مقاله ایی که در این زمینه در سایت میکرورایانه است کمک بگیرید. اهمیت این موضوع وقتی روشن می شود که بدانید نزدیک به ۴۰ درصد از بازدیدکنندگان شما از طریق موتورهای جستجو شما را پیدا می کنند به همین دلیل فهرست شدن در ابتدای فهرست جستجو بازدید کنندگان بیشتری را به سایت شما می کشاند. در اصطلاح به این شرکتها Search Engine Optimizer می گویند.
برای سایت خود تابلوهای تبلیغاتی درست کنید و به پخش آنها در اینترنت بپردازید.
سایت های بسیاری در اینترنت وجود دارند که روش های E-Business را به شما می آموزند و شما را در راه ارتقاء و مدیریت بهتر سایت تان کمک می کنند.

● چگونه مطمئن شویم که بازدید کنندگان به سایت ما دسترسی دارند؟
یک میزبان وب از طریق یک فرآیند ساده شما را در ثبت یک آدرس اینترنتی که نام دامنه "Domain Name" نیز نامیده می شود کمک می کند و یا حتی خودش این کار را برای شما انجام می دهد. یک نام دامنه عموماً به شکل www.microrayaneh.com بنظر می رسد. البته پسوند همیشه com نیست بلکه پسوند های دیگری هم وجود دارند (edu, org, biz, net, ...)
وقتی که یک بازدید کننده نام سایت شما را در پنجره مرورگر خود وارد می کند ، این آدرس به یکی از چندین سرور اینترنتی که نام های دامنه را بر روی خود ذخیره کرده اند فرستاده می شود ، این سرور نام دامنه را به یک آدرس IP که برای آن در نظر گرفته شده تبدیل می کند برای مثال (۱۹۲.۱۶۸.۰.۱۲۳) در واقع IP شماره ای است که دقیقاً مانند شماره تلفن عمل می کند، با این تفاوت که در اینجا ارتباط کاربر از طریق شبکه ای متشکل از سوییچ ها و کابل های فیبر نوری که برای انتقال داده، بهینه و تنظیم شده اند مسیریابی می شود.
سروری که لیست نام های دامنه را در اختیار دارد ( The Master List Server) در خواستی را برای سرور DNS ارسال می کند ، این سرور وظیفه اش برقراری تماس با آدرس ها است. برای مثال سرور DNS یک میزبان وب، آدرس تمام سایت هایی را که میزبانی می کند در اختیار دارد ( که می تواند هزار ها آدرس باشد). وقتی DNS یک میزبان تماسی را مربوط به یک آدرس شناس احساس کند ، پیغام مثبتی را برای سرور لیست نام های دامنه ارسال می کند و این سرور ارتباط را به سمت سروی که فایل های سایت مورد نظر را در اختیار دارد هدایت می کند و به این ترتیب سایت ما در دسترس خواهد بود.
برای داشتن یک سایت وب بطوریکه جستجو کنندگان در اینترنت همیشه به سایت ما دسترسی داشته باشند بایستی دامنه دانسته های خود را کمی بیشتر کنیم.
باید بدانیم میزبانی چیست و چگونه بایستی آنرا انتخاب کنیم برای اینکار نیاز به دانسته های فراوانی در این زمینه ها داریم:

۱) میزبانی
۲) امکانات میزبانی
۳) انتخاب یک میزبان و ارائه کننده سرویس های اینترنتی (ISP) و Internet Presence Providers (IPPs)
۴) سیستم عامل میزبان
۵) انباره داده و پهنای باند
۶) خطوط T۱، T۳ و خطوط پر سرعت OC۳
۷) انواع آدرس های اینترنتی
۸) سرور های میزبانی اشتراکی و سرور های میزبانی اختصاصی
۹) امنیت سایت
۱۰) پشتیبانی فنی

● میزبانی
کسب و کار از طریق میزبانی صفحات وب را با در اختیار داشتن یک مجموعه از سرورهای وب (Web servers ) می توان آغاز کرد.این سرورها کامپیوتر های قدرتمندی هستند که در محیطی امن و با دمای تحت کنترل نگهداری می شوند و با ارتباطی همیشگی به خطوط پر سرعت اینترنتی متصل هستند. زیرا قرار است که این کامپیوتر ها صفحات وبی را که تشکیل دهنده سایت های مشتریان می باشند در خود ذخیره کنند.

● امکانات یک میزبان صفحات وب
یک میزبان صفحات وب خصیصه های مهم مختلفی را باید با هم همراه کند . امکاناتی همچون صفحه کنترل (Control Panel) برای فضای میزبانی، دسترسی FTP، دسترسی Telnet ، پست الکترونیکی استاندارد یا مبتنی بر وب، کارت های خرید (الکترونیکی) برای تجارت الکترونیک ، پشتیبانی از FrontPage با استفاده از Microsoft FrontPage Extensions و احتمالا پشتیبانی از ASP یا PHP . از دیگر امکانات پایگاه داده MySQL ، و خدمات طرف سرور ( (Server Side مانند SSI، Large Traffic Allowance ، Java ، مکالمه الکترونیک (Chat) ، Real Audio و Real Video برای نرم افزار RealOne Player، پاسخ دهی اتوماتیک ، پست الکترونیکی CGI، نام مستعار برای پست الکترونیکی ، انتقال پست الکترونیکی (Email Forwarding) ، دفترچه پیغام های بازدید کنندگان (Guest Book)، دسترسی CGI-BIN ، خطوط امن یا SSL ، آمار ، تهیه پشتیبان ها ، فضای دیسک زیاد ، Perl، حساب های پست الکترونیکی POP و پوسته امنیتی و ... هستند.
متاسفانه برخی از میزبانها با نامحدود اعلام کردن بعضی امکانات نظیر SubDomain یا پهنای باند یا بانک اطلاعاتی و غیره سعی در جذب مشتری بیشتر دارند در حالیکه انجام هر فعالیتی بر روی سرور یا زمان یا فضا یا سرعت و منابع سرور را به خود اختصاص می دهد که به نوبه خود به معنی هزینه بیشتر برای میزبان است. نگرفتن این هزینه از مشتری یعنی اینکه به سایر مشتریان اجازه دهند که بخش بزرگی از منابع سرور را بدون محدودیت به خود اختصاص دهند.
در یک مثال فرضی یک سرور اشتراکی در مجموع پهنای باند ۱۰ گیگا بایت در روز را دارد و روی آن سرور حدود ۱۰۰۰ مشتری وجود دارند یعنی بطور متوسط هر مشتری بایستی حدود ۱۰ مگابایت ترافیک داشته باشد. حالا فرض کنیم یکی دو سایت خیلی شلوغ روی همین سرور قرارداشته باشد با پهنای باند مصرفی ۱ گیگا بایت (یعنی ۱۰۰ برابر متوسط) تعدادی بیشتری سایت شلوغ دیگر هم با مصرف نیم گیگا بایت به آن اضافه کنید و تعداد خیلی بیشتری سایت کمی شلوغ و همینطور الی آخر به این ترتیب برای نزدیک به ۹۵۰ مشتری باقیمانده چیزی باقی نمی ماند!. پس یا سایت های شلوغی که روی پهنای باند حساب کرده اند مجبور به انتخاب میزبان دیگری خواهند شد و یا بقیه سایت ها از کارایی مناسب برخوردار نخواهند شد.

میکرو رایانه

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر